دانلود گزارش کارآموزی میوه ها و سبزیجات گلخانه ای
فرمت فایل: ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 47
بخش هایی از متن:
اکولوژی درخت انگور
مقدمه
هر موجود زندهای برای برخی از فرآوردهها و فرایندهای زیستی اساسی بطور انکارناپذیری به محیط زیست خود و بویژه به موجودات زنده دیگر وابسته است. لازمه بقا ، همبستگی گروهی است و بررسی چگونگی این همبستگیها مورد توجه دانش اکولوژی
است. دانش اکولوژی مجموعه شناختهایی است که انسان درباره اثرات محیط بر
روی موجودات زنده ، اثرات موجود زنده بر روی محیط و ارتباطات متقابل بین
موجودات زنده دارد.
وقتی
موجود زندهای از لحاظ بوم شناسی مورد مطالعه قرار میگیرد، هدف این است
که معلوم شود، چرا موجود مورد نظر در محیطهای خاص و تحت شرایط معینی زندگی
میکند؟ شرایط محیطی چه اثراتی بر موجود زنده دارند؟ و موجود زنده به نوبه
خود چه تحولاتی در محیط پدید میآورد؟ طبیعی است که خود انسان به عنوان یک
موجود زنده ، متاثر از عوامل محیط و موثر بر روی عوامل طبیعت در چارچوپ
مطالعات اکولوژی از توجه و اهمیت ویژهای برخوردار است.
دید کلی
انگور یا مو با نام علمی Vitis یکی از انواع گیاهان دو لپهای
میباشد. انگور یکی از مهمترین میوههایی است که از زمانهای بسیار قدیم
مورد استفاده بشر قرار گرفته است. بطورکلی ، دو نظریه متفاوت در مورد
دیرینگی انگور وجود دارد. عدهای معتقدند که انگور ، حتی قبل از پیدایش
غلات ، مورد استفاده بشر قرار گرفته است. انگور بطور وحشی و به مقدار
فراوان در جنگلها وجود داشته و انسانهای نخستین از برگ و میوه آن بهره
میجستند. انگور میوهای است بهشتی که شامل ویتامینهای A , B ، C میباشد
هچنین دارای مقداری منیزیم ، کلسیم ، آهن ، فسفر ، پتاسیم و آلبومین است. انگور یکی از میوههای ضد سرطان شناخته شده است و این به خاطر خواص ضد عفونی کنندگی آن است.
فیزیولوژی رشد و نمو انگور
تعریق
این
عمل عبارت است از تبخیر مقدار فراوانی از آب بطور روزانه توسط برگهای
انگور. عوامل محیطی موثر در میزان تبخیر از سطح برگ عبارتند از: شدت نور ،
دما ، رطوبت و باد. نور و دما باعث افزایش تبخیر ولی رطوبت باعث پایین آمدن
میزان تبخیر از سطح برگ میشود. جریان هوا و باد میزان تبخیر را افزایش میدهد.
جذب آب
تبخیر آب از سطح برگها ، باعث غلیظتر شدن شیره یاختهای شده و این غلظت شیرابه که از بالا به سوی ریشه ادامه مییابد، بوجود آورنده نیروی کشش است که باعث جذب آب به درون ریشه میشود. آب جذب شده، درون آوند چوبی به حرکت درآمده و از طریق آن به تمام یاختهها میرسد. در مواردی که رطوبت هوا زیاد باشد آب بوسیله فشار اسمزی وارد ریشه میشود که با حالت اول یعنی کشش تبخیری تفاوت اندکی دارد.
اشک مو
فرایندی
است که نحوه عمل آن ، کاملا شناخته نشده است. این فرایند غالبا بر براثر
دیر هرس کردن در اوایل بهار روی میدهد. ریزش اشک مو تا چندین ادامه
مییابد. در اشک مو ، هورمونهای گیاهی مانند سیتوکینین ، جیبرلین و به
میزان اندکی قند و مواد کانی دیده میشود. ریزش اشک مو به دلیل فعالیت شدید
ریشه میباشد.
جذب مواد کانی
تمام
موادی که توسط گیاه از طریق ریشه جذب میشوند، ابتدا در آب به صورت محلول
درمیآیند. جذب این مواد ، بوسیله تارهای کشندهای که در انتهای ریشه قرار
دارند صورت میگیرد. که پس از ورود یونهای مختلف ، از طریق ریشه به نقطه
مصرف میرسد.
فتوسنتز
یکی از مهمترین پدیده فیزیولوژیکی در گیاه روی میدهد فرایند فتوسنتز
است که طی آن مواد قندی در برگهای گیاه ساخته میشود. این مواد قندی هم
مستقیما به مصرف گیاه میرسند. و هم برای تهیه موادی دیگر در داخل گیاه
بکار میروند.
تنفس
در فرایند تنفس مواد قندی ، چربیها ، پروتئینها ، اسیدهای آلی و اسیدهای آمینه میسوزند و گاز کربنیک و انرژی تولید میکنند. به عنوان مثال هنگام رسیدن میوه انگور بر اثر عمل تنفس مقدار فراوانی از اسید مالیک و اسید تارتاریک میسوزد و از ترشی انگور کاسته میشود.
رشد
عمل
رشد ناشی از تولید یاختههای جدید و بزرگ شدن آنها است. ناحیه تولید
یاختههای جدید ، انتهای شاخه و ریشه است. آشکارترین شکل رشد ، طویل شدن
شاخهها است. به شکل بزرگ شدن یاخته ، رشد متفاوت بوده و بعضی از آنها فقط
رشد طولی دارند و پارهای دیگر رشد قطری. پس از رشد کامل ، یاختهها از
یکدیگر تمایز یافته و انواع بافتها را بوجود میآورند.
ارزش غذایی انگور
انگور از نظر ارزش غذایی و خواص بهداشتی ، دارای سودمندیهای بسیاری است. از مهمترین مواد قندی موجود در حبههای انگور تازه ، ساکارز ، گلوکز
و دکستروز میباشد. از اسیدهای آلی اسید فرمیک ، اسید مالیک ، اسید سیتریک
و اسید تارتاریک را میتوان نام برد. نمکهای کانی مانند آهک ، منیزیم ،
آهن ، منگنز ، سیلیس وجود دارد. مقدار انرژی موجود در هر 100 گرم انگور
تازه 67 کیلوکالری است.
مشخصات انواع انگور
انگورها
را به 2 گروه میتوان تقسیم کرد. یکی انگورهای کشمشی که برای تهیه سبزه و
دیگر کشمش مورد استفاده قرار میگیرند. دیگری انگورهایی که غالبا دانهدار
بوده و برای تهیه آب انگور به مصرف میرسند.
آفات و بیماریهای مو
سفیدک حقیقی و یا سطحی مو
این
بیماری ، یکی از خطرناکترین بیماریهای قارچی انگور در دنیا به شمار آمده و
خسارات فراوانی را به بار آورد. مبدا اصلی آن آمریکا بوده و در حدودسال
1845 به اروپا و سپس کشورهای آسیایی سرایت کرده است
راهنماي كشت گلخانه اي خيار و گوجه فرنگي
دسترسي
به امكانات ديگر (حمل ونقل ، راه هاي ارتباطي ، برق و سوخت ). گلخانه بايد
در جايي احداث شود كه نزديك به راه هاي ارتباطي ، برق و ساير امكانات
رفاهي باشد كه اين موضوع در صورت بهره گيري صحيح منجر به كاهش هزينه هاي
توليد (كه هدف نهايي مديريت گلخانه است ) خواهد شد . در ضمن محل احداث
گلخانه عامل تعيين كننده در نوع سوخت مورد استفاده است . گلخانه هاي دور از
لوله هاي گاز ، مجبور به استفاده از ساير منابع انرژي به جاي گاز مي باشند
در حالي كه گاز به عنوان ارزان ترين و پاك ترين منبع انرژي به شمار مي رود
و با استفاده از اين سوخت ارزان مي توان هزينه هاي توليد را به مقدار
زيادي در توليد فصل سرما كاهش داد .بنابراين قبل از احداث گلخانه بايد
تمهيدات لازم در مورد تأمين آب و برق و سوخت انجام شده باشد .
نزديكي
به بازار فروش . تا محصول با هزينه حمل و نقل كمتر و با كيفيت بيشتر و با
طراوت و تازگي كافي و در نتيجه با قيمت مناسب تر به فروش برسد.
ساختمان گلخانه
بعد
از انتخاب محل مناسب براي گلخانه نوبت به انتخاب نوع گلخانه و احداث
ساختمان گلخانه مي رسد انتخاب نهايي براي گلخانه به عواملي مانند هدف از
احداث گلخانه ، نوع محصول ( سبزي جات صيفي جات و گل ها ) و فضاي مورد نياز
براي رشد ،مساحت زمين موجود ، ميزان سرمايه شخص و ... وابسته است .مواردي
كه بايد در احداث ساختمان گلخانه مورد توجه قرار گيرند عبارتند از :
فونداسيون (كف سازي و پي ريزي )2- جنس مواد سازه اي شكل و ارتفاع اسكلت 4- جنس مواد پوششي براين اساس گلخانه ها را مي توان به صورت زير رده بندي كرد:
جنس مواد سازه اي : چوب ،آهن ، فولاد ، آلومينيوم و يا تركيب آنها.خصوصيات سازه : وسعت ، پهنا ، ارتفاع ، تك دهانه يا چند دهانه بودن ، شكل و شيب سقف .جنس مواد پوشش دهنده : شيشه ، پلاستيك ، پلاستيك سخت و يا تركيبي از آنها .گلخانه ها به صورت ثابت ( دائمي ) يا به صورت موقت (تونل هاي مرتفع يا High Tunel ساخته مي شوند.
:: برچسبها:
گزارش ,
کارآموزی ,
گیاهان گلخانه ای ,
میوه ها و سبزیجات ,
:: بازدید از این مطلب : 49
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0